Collectieve Horecaontzeggingen

voor horecabezoekers

Ga naar de bedrijfspagina

Een veilig en gastvrij uitgaansklimaat is essentieel voor een leuke avond uit. Daarom is de Collectieve Horeca Ontzegging (CHO) in het leven geroepen. Hiermee zorgen we voor een plezierige tijd voor iedereen; gasten én medewerkers in de horeca. Maar wat betekent dit voor jou als gast?

Wat is de CHO?

Met een (CHO) kunnen horecaondernemers binnen een bepaald uitgaansgebied notoire overlastgevers uit hun zaak weren. De CHO helpt om notoire overlastgevers te weren uit horecagelegenheden binnen bepaalde uitgaansgebieden. Iemand die geweld gebruikt, overlast veroorzaakt, steelt of een ander delict in of rond een uitgaansgelegenheid pleegt, krijgt een ontzegging voor alle aangesloten horecagelegenheden. Als een persoon met een ontzegging toch een zaak binnengaat, dan is er sprake van huisvredebreuk en is dit strafbaar. Vertrekt diegene niet vrijwillig, dan zal de politie optreden en het Openbaar Ministerie de betrokken persoon vervolgen.

Voordelen van de CHO voor jou als gast

Door deelname aan de CHO werken horecaondernemers samen om jouw avond veiliger en plezieriger te maken. Dit initiatief heeft zich bewezen als een effectieve manier om overlast en criminaliteit te verminderen. En daar profiteert iedereen van.
Let op de CHO-deurstickers bij de ingang van horecagelegenheden. Deze stickers geven aan dat een zaak deelneemt aan de CHO en zich inzet voor een veiliger uitgaansklimaat.

Verschillende gebieden in Nederland hanteren het beleid.

Bekijk de deelnemende gebieden

Wat kun je doen als gast?

Gedraag je respectvol naar andere gasten en medewerkers in de horeca. Zo help je mee aan een veilig en aangenaam uitgaansklimaat voor iedereen. Zie je overlast of ongepast gedrag? Meld dit dan bij het personeel.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de Collectieve Horeca Ontzegging en hoe deze bijdraagt aan jouw veiligheid? Bezoek de website van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) of vraag informatie bij het personeel van de horecagelegenheid waar je bent.